Akono Ventilation – välkommen till bloggen!

Med detta inlägg inviger Akono Ventilation ännu en kanal där vi kan kommunicera med våra kunder, både om vad vi och branschen har för oss men även saker som vi tror kan vara intressant för er och ert hem. Eftersom att detta är vårt första inlägg så kan det vara bra att skriva en kort historia om Akono och vem vi är som jobbar här samt hur du som kund kan komma i kontakt med oss.

Början för Akono Ventilation

Allt började 2004 då lagkravet togs bort för att rengöra imkanaler. Man tänkte då att fastighetsägaren själv skulle ansvara för detta och sotaren tog istället hand om eldstäder och rökkanaler. Samtidigt ändrades även det lagstagdade tidsintervallet för brandskyddskontroll till tre (två) respektive sex (fyra) års intervall. Vad vi märkte då var att väldigt många privatpersoner och sotare glömde bort rengöringen av frånluften i köket (imkanalen). Varför det är viktigt att rengöra just denna kanal trots att lagkravet är borta återkommer vi till i ett senare inlägg men det har fram för allt med brandspridningsrisken att göra.

Fortsättningen med Akono Ventilation

Sagt och gjort, om varken husägarna eller sotarna tänkte rengöra frånluftskanalerna så var det ett ypperligt tillfälle för Akono att bildas och utföra just denna tjänst. Då får man ett företag som är experter på just sitt område samtidigt som sotarna kan fortsätta att fokusera på den lagstagdade delen som handlade om eldstäder och rökkanaler. Tjänsten växte och omfattade vid starten frånluft i hela huset, och inte minst den viktiga frånluften i våtutrymmen (mer om varför detta är så viktigt kommer i ett senare inlägg men det har att göra med mögelbildning).

Idag och det digitala

Verksamheten är i full gång med 6000 genomförda kundbesök sedan starten och för oss är det bara början. Akono Ventilation finns idag från Lund i söder till Mora i norr. Ambitionen är att växa så att vi täcker hela Sverige och det innebär en större satsningen på de nordliga delarna och dit är vi på väg. Vår ambition är även att vara så synliga som möjligt och därför satsar vi på flera digitala medier så som Hemsidan, och de sociala kanalerna Twitter/AkonoAB, Facebook/AkonoAB, Google+/AkonoAB och LinkedIn/AkonoAB. Vi ser fram emot att använda denna kanal i framtiden för att dela med oss av vad vi gör och våra framtida projekt, för vi har mycket på gång!

På återseende

Tills nästa inlägg är publicerat (då går vi förmodligen mer in på tekniska detaljer) så kan du gå in på vår hemsida och läsa mer om några av de tekniker som arbetar hos oss och om det dyker upp några frågor går det bra att kontakta oss på [email protected] eller 020-123 900.