Akono AB berättar om sommarservice av luftvärmepump

Vi har tidigare skrivit om hur du får ut bäst effekt av din luftvärmepump under vintern. Nu är sommaren strax här och vad passar då inte bättre än information, tips och råd kring hur du bäst tar hand om din luftvärmepump under de varma månaderna?

Luftvärmepumpen under sommaren

Hur lockande det än är bör du inte dra ur kontakten till din luftvärmepump och sätta i den först när hösten kommer. Den enda gången du bör dra ur sladden är när det åskar eller när du reser bort. Detta skriver välkända värmepumpsleverantörer i sina sommartips. Precis som ventilationssystemet behöver luftvärmepumpen underhållas kontinuerligt för att fungera så länge som möjligt.

Om det är varmt kan luftvärmepumpen med fördel användas som luftkonditionering. Något av det viktigaste innan du startar luftkonditioneringen är att kontrollera att dräneringsröret inte är tilltäppt. Om den är det finns risken att vattnet som bildas vid luftkonditioneringen inte kan rinna ut utomhus utan hamnar inomhus istället.

Kondensen som bildas vid luftkonditionering kan pumpen ofta torka ut själv om kontakten sitter i. Vi på Akono AB arbetar ofta med fukt- och mögelskador i samband luftvärmepump. Om vattnet får stanna kvar kan pumpens inre drabbas av mögeltillväxt. Det sprids i sin tur med luften ut i bostaden. Låt därför kontakten sitta i tills pumpen har torkat ut vattnet, om du planerar att dra ur den.

Att låta kontakten sitta i är också ett sätt att förhindra att djur tar sig in och bygger bo i dess utedel. Dessutom är det bra att faktiskt slå på värmepumpen ibland, för att se att den fortfarande fungerar som den ska. Gör den inte det behöver den service. Det är även en bra ide att besöka Akono på Facebook för att se hur en service av luftvärmepump går till.

Akono AB utför service av din värmepump under sommaren

Service är betydligt enklare att få under sommaren än på hösten. Det beror på att många på hösten sätter igång sina luftvärmepumpar igen efter flera månader och då upptäcker eventuella fel.

Vi på Akono kan hjälpa dig att serva din luftvärmepump inför sommaren. Du kan boka redan nu för att vara säker på att din pump luftkonditionerar optimalt inför de varmaste dagarna. Dessutom får du hjälp i tid om något är fel på den, istället för att behöva vänta länge på service när det börjar bli kallare.

You may also like...